Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015


Οργισμένη ανακοίνωση-απάντηση σε σατιρικό δημοσίευμα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, πέφτοντας στη φάκα του δημιουργού της.

Ειδικότερα, το κόμμα της Συγγρού ξεγελάστηκε από ένα χιουμοριστικό άρθρο, που δημοσιεύτηκε στη στήλη "ΜούφαNET", στην ιστοσελίδα protagon.gr.
Το άρθρο αναφέρεται στα ευτράπελα της παράδοσης του μεγάρου Μαξίμου, με απόντα τον Αντώνη Σαμαρά, και αναφέρει, μεταξύ άλλων:
  • Ότι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα βρήκαν: "ένα ηλεκτρονικό καντήλι (από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι μπαταρίες τύπου ΑΑ) και το σύνθημα "This is MESINIAAA" γραμμένο με μαρκαδόρο στη μέσα μεριά της πόρτας της τουαλέτας".
  • Ότι ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μπήκε στο έρημο Μέγαρο Μαξίμου είδε "το κομμάτι που έλειπε από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη "Ελλάς Ευγνωμονούσα", μπροστά στον οποίο συνήθιζε να ποζάρει ο πρώην Πρωθυπουργός".
Ούτε το γεγονός ότι η φωτογραφία του άρθρου -που ντύνει και το δικό μας θέμα- είναι φανερά επεξεργασμένη, χωρίς να αφήνει αμφιβολίες για τις χιουμοριστικές προθέσεις του δημιουργού της, φαίνεται να έπεσε στην αντίληψη των Νεοδημοκρατών.
Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θεώρησε ότι όφειλε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους, μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου, στις "αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ": 
"Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο τη συνεχιζόμενη αθλιότητα που κατασκευάζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από το γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα και κατευθύνεται στα φερέφωνά τους. Μετά τα όσα παραπλανητικά διέδωσαν για το θέμα της παράδοσης-παραλαβής, κατασκεύασαν και διέδωσαν ισχυρισμούς ότι δήθεν σκίστηκε ο πίνακας “η Ελλάς Ευγνωμονούσα” του Θ. Βρυζάκη, που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επανατοποθέτησε εκεί. Απέναντι στην αθλιότητα και τις ανεκδιήγητες μεθοδεύσεις του περιβάλλοντος του κ. Αλ. Τσίπρα θα σταθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα υπερασπιζόμενοι την αλήθεια και την ηθική στο δημόσιο βίο". 
Η συγκεκριμένη αντίδραση θα μπορούσε κάπως να δικαιολογηθεί, αν το εν λόγω σατιρικό άρθρο δεν τελείωνε με τον εξής τρόπο: 
"Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα".
Το άρθρο που εξόργισε τη Νέα Δημοκρατία, εδώ.

Προτείνετε το άρθρο σε .....