Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015


Διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση εργάζεται για την ανάπτυξη της Eurobank και την ενίσχυση της μετοχικής της αξίας παρείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στον Prem Watsa, επικεφαλής του ομίλου Fairfax, που είναι βασικός μέτοχος στην τράπεζα, από τον Απρίλη του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι κοινός στόχος και των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη της Eurobank και η ενίσχυση της μετοχικής της αξίας. Από πλευράς της Fairfax διατυπώθηκε ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

H εταιρεία συμμετοχών Fairfax, που εδρεύει στο Τορόντο του Καναδά, πέραν της Eurobank και της Eurobank Properties, έχει εξαγοράσει την Praktiker Hellas, ενώ συμμετέχει και στον Όμιλο Μυτιληναίου.

Στη Eurobank, η Fairfax συμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Απρίλιο του 2014, με ποσό 1,3 δισ. ευρώ (το 47% της αύξησης του κεφαλαίου) και εξαρχής ο Watsa, επικεφαλής της ομάδας των επενδυτών, είχε δηλώσει το μακροπρόθεσμο ορίζοντα των τοποθετήσεων του.

Προτείνετε το άρθρο σε .....