Σάββατο 14 Μαρτίου 2015




Προχτές το βράδυ, η σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη, κα Παναρίτη, αποκάλυψε πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα τέθηκε θέμα παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις για δύο μήνες, καθώς επίσης και πρόταση για αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης στα 69 χρόνια. Η ίδια η κα Παναρίτη αρκέστηκε στη διατύπωση πρότασης για κατάργηση των «πρόωρων» συντάξεων (αυτές δηλαδή που δίνονται στις μάνες μετά από 25 χρόνια ένσημα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους). 
Καθώς έγινε σάλος με το θέμα, άρχισαν οι διαψεύσεις - επιβεβαιώσεις. Από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών διαδόθηκε πληροφορία που επιβεβαίωνε τις δηλώσεις Παναρίτη, διευκρινίζοντας, όμως, ότι ο υπουργός, που ήταν παρών στη συζήτηση με την τρόικα, διαφώνησε μαζί τους. 
Παράλληλα, όμως, από το περιβάλλον της κας Παναρίτη στέλνονταν στα δημοσιογραφικά γραφεία διευκρίνιση ότι οι αναφορές της συμβούλου του υπουργού δεν αφορούσαν τις τωρινές διαπραγματεύσεις αλλά αυτές του 2010! 
Δεν πρόκειται για πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ τους αλλά για κλασική περίπτωση «μασάζ». Η κα Παναρίτη, ως «λαγός», δημοσιοποίησε το θέμα, ο υπουργός εμφανίστηκε αντιστασιακός, η κα Παναρίτη το «μάζεψε» αλλά η δουλειά είχε ήδη γίνει: Οι εργαζόμενοι συνηθίζουν στην ιδέα ότι και η παύση πληρωμών είναι στο πρόγραμμα και οι περικοπές στις συντάξεις είναι στο πρόγραμμα και η δουλειά ως το θάνατο είναι στο πρόγραμμα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Προτείνετε το άρθρο σε .....