Τρίτη 30 Ιουνίου 2015


Με «καταγγελίες» για προετοιμασία επιστροφής στη δραχμή εντείνεται το κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμών προς το λαό, ενόψει του δημοψηφίσματος. Από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού,Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για ομάδα που αποτελείται και από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και «δουλεύει το σχέδιο για να μας πάει στη δραχμή». «Υπάρχει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ομάδα με στελέχη του ΓΛΚ που δουλεύει το σχέδιο για να μας πάει στη δραχμή», έγραψε χαρακτηριστικά και στο twitter, αναπαράγοντας σημεία της ομιλίας του.
Εισαγγελική παρέμβαση για τα όσα ισχυρίστηκε ο Θ. Θεοχάρης ζήτησε από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σημειώνοντας ότι «σε περιόδους προεκλογικές, ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες μάλιστα εγγράφονται μέσα εις τα πρακτικά της Βουλής, επιφέρουν ίσως και εισαγγελικές διώξεις».
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης,χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς του Χ. Θεοχάρη, «σενάριο επιστημονικής φαντασίας»: «Η σημερινή δήλωση του κ. Θεοχάρη, εκτός από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας, πόσο μάλλον όταν είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος το οποίο ευαγγελίζεται την “ευθύνη”. Ντροπή και τίποτα άλλο», σημείωσε.
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού επέμεινε στους ισχυρισμούς του. «Έχω πληροφορίες ότι υπάρχει η ομάδα εργασίας η οποία ήδη αυτή τη στιγμή λειτουργεί με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αρχικά για να πληρωθούν οι επόμενοι μισθοί και οι συντάξεις και στα επόμενα βήματα να μεταβούμε και στη δραχμή», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό.

Προτείνετε το άρθρο σε .....