Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015



Δεν αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία του 3ου μνημονίου.
Σε δηλώσεις της στο «Βήμα FM» ανέφερε ότι «είναι πιθανόν να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, είναι πιθανόν, χωρίς αυτό να προσδιορίζεται, διότι όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολυπαραγοντικό…» και πρόσθεσε το ενδεχόμενο αυτό «κυρίως, εξαρτάται από το πόσο σταθερή θα μπορέσει να είναι στην πορεία αυτή η κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να υπογράψει και να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, λέγοντας πως «όταν λέμε έχουμε κάνει υποχώρηση, έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι έχουμε υποχωρήσει στο να συγγράψουμε και να συμφωνήσουμε, αλλά και στο να εφαρμόσουμε. Προφανώς, δεν εννοούμε διαφορετικά πράγματα και δεν έχουμε στόχο να παραπλανήσουμε κανέναν, δηλαδή να συγγράψουμε σήμερα μια συμφωνία η οποία δεν θα υλοποιηθεί».
Εμμέσως πλην σαφώς η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχεται ότι είναι άλλη μια εξαπάτηση του λαού τα περί εξουδετέρωσης του μνημονίου μετά την ψήφισή του, αφού έναντι των δανειστών βεβαιώνει ότι θα υλοποιηθεί κατά γράμμα.

Επανέλαβε ότι «συγγράφεται» και επιβεβαίωσε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι αντικείμενο των συζητήσεων με το κουαρτέτο προκειμένου να αλλάξει. 

Σε ερώτηση για το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, απάντησε ότι «πάγια αρχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος», αλλά πρόσθεσε ότι «αυτό είναι θέμα το οποίο θα ανοίξει ταυτόχρονα με την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προέκυψαν από όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας περί ποινών σε καρκινοπαθείς που δεν έκαναν προληπτικές εξετάσεις, απάντησε «ότι αυτό ήταν μια σκέψη, δεν είναι ένα σχέδιο και η σκέψη του διατυπώθηκε ανοιχτά».

Προτείνετε το άρθρο σε .....