Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015


Τον διορισμό των νέων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Επιλογής Αττικής από την Περιφερειακή Αρχή, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Περιφέρειας Αττικής (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Όπως τονίζει, πρόκειται για πρόσωπα που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» και την απόλυση εργαζομένων και τώρα επιβραβεύονται γι αυτό από την «αριστερή» διοίκηση.
Αναλυτικά το κείμενο:

«Η επιλογή και ο διορισμός των τριών μελών στα συμβούλια αυτά λέει πολλά για το ύφος, αλλά και την ουσία των κριτηρίων, που βασίστηκε η «ανατρεπτική» Περιφερειακή Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Οι 2 Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας Αττικής (και αυτοί του Υπουργείου Εσωτερικών) πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή του νόμου της «αξιολόγησης» του Μητσοτάκη, βγάζοντας αποφάσεις με τα περιβόητα ποσοστά των «υπό απόλυση» υπαλλήλων, ανά Δ/νση. Στάθηκαν απέναντι από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, που αγωνίστηκαν και ακύρωσαν στην πράξη τον «αντεργατικό-αντισυναδελφικό» νόμο της αξιολόγησης. Για αυτό το λόγο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής τους διέγραψε από μέλη του Συλλόγου, με απόφαση Γενικής του Συνέλευσης. Αυτούς τώρα η Περιφερειάρχης τους επιβραβεύει και τους αναγορεύει κριτές στην επικείμενη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων!!!

Όσο για τους «μόνιμους θαμώνες» όλων των μηχανισμών εξουσίας, όλων των κυβερνήσεων, όλων των Περιφερειαρχών και τους όψιμους «αριστερούς» δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Πάντα η εξουσία χρειάζεται «αυλικούς», πάντα η «καρέκλα» είναι γλυκιά… σε όσους δεν κινούνται με πυξίδα τα συλλογικά εργατικά, λαϊκά συμφέροντα.

Δεν μας προκαλούν εντύπωση αυτές οι επιλογές της Περιφερειακής Αρχής. Τονίζουν μόνο τις ευθύνες των αιρετών, των δικών μας εκπροσώπων απέναντι στους συναδέλφους, να αξιοποιούν κάθε χαραμάδα παρέμβασης, μέσα σε αυτά τα αντιδραστικά από τη φύση τους, το ρόλο και τη σύνθεσή τους Συμβούλια (Υ.Σ.& Σ.Ε.Π.). Και για να γίνει αυτό απαιτείται η συλλογική δράση όλων των εργαζομένων.

Προτείνετε το άρθρο σε .....