Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015




Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Απρόκλητη επίθεση από πέντε άτομα της υπηρεσίας σεκιούριτι της εισπρακτικής εταιρείας που διατηρούν οι υιοί του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα δέχτηκαν, όπως καταγγέλλουν στο newpost, ένας δημοσιογράφος και ένας φωτορεπόρτερ.

Ο Φροίξος Δρακοντίδης και ο Βαγγέλης Αραγιάννης, δημοσιογράφος και φωτογράφος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», βρέθηκαν σε μια γειτονιά του Ρέντη όπου είχαν την πληροφορία ότι ένα ακόμη κτίριο ανήκει στην εν λόγω εταιρεία, για την οποία από την περασμένη Κυριακή είχαν δημοσιεύσει την έρευνά τους.

«Ήταν μια γειτονιά πολύ μικρή και κλειστή, και παντού γύρω από το κτίριο υπήρχαν κάμερες», λέει στο newpost ο δημοσιογράφος Φροίξος Δρακοντίδης.

«Ξαφνικά εμφανίστηκαν πέντε μεγαλόσωμοι άνδρες με μαύρα ρούχα, χωρίς διακριτικά κάποιας εταιρείας σεκιούριτι, “όρμησαν” στο φωτογράφο και προσπάθησαν να του αρπάξουν την κάμερα. Ακολούθησαν κάποια σπρωξίματα και τελικά αποφάσισαν να μας... κρατήσουν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Εμείς δεν είχαμε αντίρρηση σε αυτό, η αστυνομία δεν ερχόταν, κάποια στιγμή αποφασίσαμε να φύγουμε και άρχισαν πάλι τα σπρωξίματα και τις απειλές. Τελικά, ακούγοντας τις φωνές, κατέβηκαν απο τα γραφεία κάποιοι πιο ψύχραιμοι, δικηγόροι προφανώς, οι οποίοι κατάλαβαν ότι η κατάσταση θα ξέφευγε από κάθε έλεγχο και ηρέμησαν τα πνεύματα».
Οι... πρακτικές της εισπρακτικής των υιών Σιούφα

Όπως εδώ και μήνες είχε αποκαλύψει το newpost, η εταιρεία των αδελφών Γιώργου και Μάριου Σιούφα, είναι μια εισπρακτική εταιρεία που με οχλήσεις σε δανειολήπτες προσπαθεί να εισπράξει ανεξόφλητες οφειλές.

Η καταγγελία που είχε έρθει στο newpost αφορούσε σε μια οφειλή μόλις 190 ευρώ, για την οποία η δανειολήπτρια λάμβανε τηλεφωνήματα εκ μέρους της δικηγόρου Όλγας Ευτυχίδου. Με τη σειρά της η κυρία Ευτυχίδου είχε δηλώσει στο newpost: ««Δεν είναι δική μου η δικηγορική εταιρεία. Εργάζομαι στην εταιρεία των αδελφών Γιώργου και Μάριου Σιούφα.Εφόσον μου ανατίθενται κάποιες υποθέσεις, κάνουμε κάποιες επικοινωνίες να δούμε τι θα κάνει ο οφειλέτης, προτείνουμε διευκολύνσεις.
Στο ερώτημα «Πώς είναι δυνατόν οι υιοί ενός επιφανούς πολιτικού, επί σειρά ετών στέλεχος κυβερνήσεων που θήτευσε και ως Πρόεδρος της Βουλής, να επιδίδονται σε εισπρακτικές μεθόδους έστω και για 109 ευρώ»;

Η αμηχανία της δικηγόρου ήταν εμφανής: «Ε, τώρα, τι να σας πω. Δεν κάνουν κάτι παράνομο».
Η έρευνα του «Πρώτου Θέματος» που... εκνεύρισε

Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» επανήλθε στην υπόθεση με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου που δέχτηκε την επίθεση και με τίτλο: «Τα πιράνχας των κατασχέσεων».

Από την έρευνα είχε προκύψει πως οι γιοι του πρώην υπουργού και πρώην προέδρου της Βουλής με 500 δικηγόρους-συνεργάτες είναι πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, την είσπραξη απαιτήσεων, τις διαταγές πληρωμής και τις διαδικασίες προσωποκράτησης.


Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ: «οι γιοι του βετεράνου πολιτικού, αξιοποιώντας την «κληρονομιά» του πατρός τους και υπό τη διεύθυνση της μητρός τους, κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να σαρώσουν σχεδόν το 90% όλης αυτής της αγοράς των κόκκινων δανείων, πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων, αλλά και ετήσια κέρδη επίσης εκατομμυρίων.Αυτή η νομική βιομηχανία, λοιπόν, στεγάζεται πλέον σε κτίριο 8.000 τ.μ. στον Ταύρο, που εξωτερικά μοιάζει με φρούριο από άποψης security, και απασχολεί πάνω από 500 άτομα για τη διεκπεραίωση των εκατοντάδων χιλιάδων φακέλων με τα κόκκινα δάνεια που τους παραδίδουν καθημερινά οι νομικές υπηρεσίες όλων των τραπεζών. Και ευτυχώς η περίπτωση των νομικών εργασιών δεν εμπίπτει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κι έτσι ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τη νομική εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες για δεσπόζουσα θέση. Ετσι, ο ανταγωνισμός, ήτοι άλλα 10-15 δικηγορικά γραφεία που μπήκαν εκ των υστέρων στη συγκεκριμένη δουλειά, απλώς τρώνε τη σκόνη των Σιουφαίων».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προτείνετε το άρθρο σε .....